5 Aralık 2012 Çarşamba
Ev yapimi Baklava
Baklava yapımında hazır baklava hamuru kullandım.Yapımı son derece kolay ve lezzetli oldu.
İki adet baklava hamurunu üst üste koyup aralarına iri çekilmiş ceviz serpip oklavayla yuvarladım.Kullanacağım tepsiye oklavadan büzerek baklavayı çıkarttım.tepsiye alacağı kadar bu işlemi uygulayarak balkavaları hazırladım.
İstediğiniz büyüklükte baklavaları kesip erittiğimiz yağı kaşık yardımıyla gezdiriyoruz.Yağ için miktar vermiyorum kullandığınız malzemeye göre yağ miktarıda değişir.
Fırına girmeye hazır olan balkavamızı üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz.
Çıktığında şerbetini döküp dinlendiriyoruz.
Şerbeti için ise 1 su bardağı su, 2 su bardağı şeker kullanıyorum.Şerbetin altını kapatmaya yakın 3 damla limon damlatıryorum.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder