5 Aralık 2012 Çarşamba

Havuçlu tarçınlı cevizli kek




Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
  • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu

Hazırlanışı:
1. Derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip şeker tamamen eriyene kadar mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
5. Fırını kek ayarında 175 C getirin.Ben turbo fanlı fırın kullanıyorum.
6. Harcı kalıbın içine boşaltın.Ben muffin kalıbı kullanacağım. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin.Bu tarifi normal kek kalıbındada pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder