Doğum günü veya kutlamalar için sunumu şık ikram seçeneği.
Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 elma rendesi
- 1 çay kaşığının ucuyla tarçın
- 1 çay bardağı kadarda damla çikolata
Yapılışı:
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Elma hariç diğer malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
- Elmayı iri rendeleyip kek hamuruna katıyoruz.
- Damla çikolatayıda ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Dondurma külahlarına kaşıkla dolduruyoruz,külahın üzerinde yaklaşık 1 parmak boşlu kalsın.
- Külahları derin tepsi veya muffin kalıplarınız varsa onun içlerine koyarak fırına yerleştiriyoruz.
- Fırını 180 derece turboya ayarlayın, ısındıktan 5 dakika sonra külahta kekleri fırınlıyoruz.
- Yaklaşık 35-40 dakika sonra ,kekimiz pişmiş olacak.
- Üzerini süslemek için ; çikolatayı ben-mari eritin.
- Külahları erittiğiniz çikolataya bulayın.Üzerini pasta süsleriyle ,zevkinize göre süsleyin,yada renkli pasta kremasıda sıkabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder