5 Aralık 2012 Çarşamba

Kış dondurması (külahta kek)


Doğum günü veya kutlamalar için sunumu şık ikram seçeneği.

Malzemeler;


  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 elma rendesi
  • 1 çay kaşığının ucuyla tarçın
  • 1 çay bardağı kadarda damla çikolata
Yapılışı:
  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  2. Elma hariç diğer malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
  3. Elmayı iri rendeleyip kek hamuruna katıyoruz.
  4. Damla çikolatayıda ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
  5. Dondurma külahlarına kaşıkla dolduruyoruz,külahın üzerinde yaklaşık 1 parmak boşlu kalsın.
  6. Külahları derin tepsi veya muffin kalıplarınız varsa onun içlerine koyarak fırına yerleştiriyoruz.
  7. Fırını 180 derece turboya ayarlayın, ısındıktan 5 dakika sonra külahta kekleri fırınlıyoruz.
  8. Yaklaşık 35-40  dakika sonra ,kekimiz pişmiş olacak.
  9. Üzerini süslemek için ; çikolatayı ben-mari eritin.
  10. Külahları erittiğiniz çikolataya bulayın.Üzerini pasta süsleriyle ,zevkinize göre süsleyin,yada renkli pasta kremasıda sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder