8 Kasım 2012 Perşembe

ŞEKER HAMURU ve ŞEKER HAMURU YAPIMI

Şeker hamuru ,pasta kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, yenilebilir bir hamurdur.
MARSMALLOW'DAN ŞEKER HAMURU YAPIMI

 MALZEMELERİ

 2 Paket masmallow ( haribo ) 1 paket 175 gram
 3 Paket pudra şekeri ( 2 sefer eleyelim )
 3 Kaşık su
 1 Çay kaşıgı ucuyla tuz
 Gıda boyası
 Mısır nişastası
 Strech flim ve margarin yağ

Gıda boyaları : Toz,sıvı ve jel halinde satılır. Üç ana renk almak yeterli olacaktır. Bunlar ; kırmızı,sarı ve mavi. Bu üç ana renkten ara renkleri elde edebiliriz.

 YAPILIŞI
 1) Öncelikle beyaz ve pembe şekerleri ayıralım. Çelik tencere veya kase içine kaynar su koyalım içine bir borcam oturtalım ocağa koyalım ve altını yakalım.Benmari usulü şekerleri eritelim.

 2) Pembe şekerleri koyalım ve bekleyelim kendi eriyecek. İyice eriyince içine 3 kaşık suyu ekliyelim, tuzunu,biraz pudra şekeri koyayalım bir kaşık yardımı ile karıştıralım.

3) Biraz daha pudra şekeri karıştırın, tezgaha pudra şekerini bol dökün ve tabağı kaşık yardımı ile pudra şekerinin üstüne boşaltın. Ellerinizin hepsini bulaştırmayın ve kaşık yardımı ile biraz koyulaşıncaya kadar karıştırın.
 Püf noktası: Hemen elimizi bulaştırırsak bütün şeker elimize yapışır ve ayırması zor olur.

 4) Şimdi koyulaşmaya başladı elinizle karıştırabilirsiniz biraz daha pudra şekeri koyun ne çok sert ne çok yumuşak bir kıvamda yuğurun.Evet hamurumuz oldu.Aynı işlemi Beyaz şekerede uygulayarak hamurlarımızı elde etmiş oluyoruz.
 Şimdi filim strece margarin yağ sürün ve şeker hamurunu sarın bir gün oda sıcaklığında beklesin. Şeker hamuru buz dolabında bekletilmez. Artanlarda buz dolabında saklanmaz, strec flim yağlanır sarılır konur ve ihtiyaç olunca çıkarılıp kullanılır.Eğer dolaba girer çıkarsa terleme yapar ve yumuşar. Şimdi bu güzel hamurlarrla çalışabiliriz.
 Kolay gelsin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder